شیرهای پروانه ای

شیر پروانه ای یک شیر حرکت چرخشی یک چهارم چرخشی است که برای توقف، تنظیم و شروع جریان استفاده می شود.

شیرهای پروانه ای به راحتی و سریع باز می شوند. چرخش 90 درجه دستگیره باعث بسته شدن یا باز شدن کامل شیر می شود. شیرهای پروانه ای بزرگ معمولاً به یک جعبه دنده مجهز هستند که در آن چرخ دستی توسط چرخ دنده ها به میل متصل می شود. این کار عملکرد سوپاپ را ساده می کند، اما به قیمت کاهش سرعت.

[vc_empty_space]

انواع شیرهای پروانه ای
شیرهای پروانه ای دارای بدنه دایره ای کوتاه، دیسک گرد، نشیمنگاه های فلزی یا نرم، یاتاقان های محور بالا و پایین و جعبه پرکننده هستند. ساختار بدنه شیر پروانه ای متفاوت است. یک طرح متداول از نوع ویفری است که بین دو فلنج قرار می گیرد. نوع دیگر، طرح لوگ ویفر، بین دو فلنج توسط پیچ‌هایی که دو فلنج را به هم می‌پیوندند و از سوراخ‌هایی در محفظه بیرونی شیر عبور می‌کنند، نگه داشته می‌شود. شیرهای پروانه ای حتی با انتهای جوشی فلنجی، رزوه ای و لب به لب در دسترس هستند، اما اغلب استفاده نمی شوند.

شیرهای پروانه ای مزایای زیادی نسبت به شیرهای دروازه ای، گلوب، پلاگین و توپی دارند، به ویژه برای کاربردهای شیر بزرگ. صرفه جویی در وزن، فضا و هزینه بارزترین مزیت است. هزینه های تعمیر و نگهداری معمولاً کم است زیرا تعداد قطعات متحرک حداقلی وجود دارد و هیچ جیب برای به دام انداختن مایعات وجود ندارد.

شیرهای پروانه ای مخصوصاً برای جابجایی جریان های زیاد مایعات یا گازها با فشار نسبتاً کم و برای جابجایی دوغاب ها یا مایعات با مقادیر زیاد مواد جامد معلق مناسب هستند.

دریچه های پروانه ای بر اساس اصل دمپر لوله ساخته شده اند. المان کنترل جریان دیسکی با قطر تقریباً برابر با قطر داخلی لوله مجاور است که بر روی یک محور عمودی یا افقی می چرخد. هنگامی که دیسک به موازات مسیر لوله‌کشی قرار می‌گیرد، دریچه کاملاً باز می‌شود. هنگامی که دیسک به موقعیت عمود نزدیک می شود، دریچه بسته می شود. موقعیت های میانی، برای اهداف دریچه گاز، را می توان با دستگاه های قفل کننده دسته محکم کرد.

ساخت صندلی شیر پروانه ای
توقف جریان با آب بندی دیسک سوپاپ در برابر نشیمنگاهی که در حاشیه قطر داخلی بدنه شیر قرار دارد، انجام می شود. بسیاری از شیرهای پروانه ای یک نشیمنگاه الاستومری دارند که دیسک روی آن مهر و موم می شود. سایر شیرهای پروانه ای دارای آرایش حلقه مهر و موم هستند که از یک حلقه گیره و حلقه پشتی بر روی یک حلقه لاستیکی لبه دندانه دار استفاده می کند. این طراحی از اکستروژن حلقه های O جلوگیری می کند.

در طرح های اولیه، از یک دیسک فلزی برای آب بندی روی صندلی فلزی استفاده می شد. این ترتیب یک بسته نشتی فراهم نمی کند، اما در برخی از برنامه ها (به عنوان مثال، خطوط توزیع آب) بسته شدن کافی را فراهم می کند.

 

ساختار بدنه شیر پروانه ای
ساختار بدنه شیر پروانه ای متفاوت است. مقرون به صرفه ترین نوع ویفری است که بین دو فلنج خط لوله قرار می گیرد. نوع دیگر، طرح لوگ ویفر، بین دو فلنج لوله توسط پیچ و مهره‌هایی که دو فلنج را به هم می‌پیوندند و از سوراخ‌هایی در محفظه بیرونی شیر عبور می‌کنند، نگه داشته می‌شود. شیرهای پروانه ای با انتهای فلنجی معمولی برای اتصال به فلنج های لوله و به صورت رزوه ای در دسترس هستند.

کاربردهای شیرهای پروانه ای
شیر پروانه ای را می توان در بسیاری از خدمات مختلف سیال استفاده کرد و در کاربردهای گل و لای به خوبی عمل می کند. در زیر برخی از کاربردهای معمولی شیرهای پروانه ای آورده شده است.

  • آب خنک کننده، هوا، گازها، حفاظت در برابر آتش و غیره
  • گل و لای و خدمات مشابه
  • ایجاد خلاء
  • خدمات آب و بخار با فشار و دمای بالا

مزایای شیرهای پروانه ای

  • طراحی فشرده در مقایسه با سایر شیرها به فضای کمتری نیاز دارد
    سبک وزن
  • عملیات سریع به زمان کمتری برای باز یا بسته شدن نیاز دارد
  • دارای سایزهای بسیار بزرگ
  • افت فشار کم و بازیابی فشار بالا

معایب شیرهای پروانه ای

  • سرویس دریچه گاز محدود به فشار دیفرانسیل کم است
  • حفره ها و جریان خفه دو نگرانی بالقوه هستند
  • حرکت دیسک هدایت نشده و تحت تأثیر تلاطم جریان است

خرید از فروشگاه
برندهای معتبر تولید کننده این محصول